Тешко је избећи да се осећате лоше ако претерате са пићем.
Нека пића ће вас оставити у бољем стању од других, тако да је вредно знати да ли ваше омиљено може изазвати озбиљнији мамурлук пре него што наручите ту чашу.
Мамурлук, наравно, пре свега зависи од количине попијеног алкохола и чињенице да ли сте поред тога пили и воду. Међутим, ствари као што су садржај шећера и процес ферментације вашег напитка могу направити огромну разлику.
Сазнање да тамнија пића могу учинити да ваш мамурлук потраје дуже, или да ће слатки напици додати још више бола је нешто на чему ћете бити захвални.
Тамнија и жешћа пића
Већа је вероватноћа да ћете следећег дана имати болове у мишићима и мучнину.
То је зато што тамнија пића имају више конгенера у себи, који су нуспроизводи процеса ферментације који се користе за њихову производњу.
Прочитајте још: ТРЕНУТНО ОЛАКШАЊЕ: Када осетите висок притисак, на ноге ставите ОБЛОГ од 1 МОЋНОГ САСТОЈКА
Рум, виски, црно вино и ракија су кривци ове категорије.
Они могу учинити да ваш мамурлук траје дуже, јер ваше тело мора да разгради алкохол и сродне материје. То може изазвати главобољу, мучнину и болове у мишићима још болнијим.
Они такође могу бити токсични и ометати покушаје вашег тела да се поправи следећег дана.
Црно вино
Познато је да црно вино сутрадан оставља пијанце болне главе. Али зашто?
Има природне елементе који се називају тирамин и хистамин који вас често могу оставити са главобољом следећег јутра због ограничења крвних судова.
Неки људи чак кажу да добију главобољу или мигрену у року од 15 минута након што попију чашу.
Кери Бисон, нутрициониста, рекла је за МаилОнлине да би органско црвено вино могло бити боља алтернатива.
Рекла је: „Алкохол може смањити нивое пријатељских бактерија у нашим цревима, али исто тако могу и оне намирнице које иду руку под руку са алкохолом – са високим садржајем шећера, високим садржајем масти и тешко обрадивим – стварајући двоструки напад на црева и пријатељске микробе. који тамо живе. Међутим, бирајући органско црно вино показало се корисним у малим количинама."
Кувано вино
Већа је вероватноћа да ће вас овај празнични напитак учинити уморним, са вртоглавицом и осећајем зиме у костима.
То је зато што, иако у себи има мање алкохола након загревања, кувано вино има више шећера поред природних шећера због чега вам шећер у крви расте.
Ако желите да ниво шећера у крви буде уједначенији, боље је изабрати бистра алкохолна пића без појачивача укуса и шећера.
Текила
Сада, ово би могло бити победник. Ако не полудите превише, могли бисте се пробудити без мамурлука уз текилу.
То је зато што ако пијете квалитетне верзије, пиће од 100 посто агаве има другачији процес ферментације.
Ово оставља мање шећера и конгенера, тако да се не осећате тако лоше следећег дана.
Све док не претерујете са чашицама и одржавате хидратацију, проћи ћете добро са било којим алкохолом.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ