Teško je izbeći da se osećate loše ako preterate sa pićem.
Neka pića će vas ostaviti u boljem stanju od drugih, tako da je vredno znati da li vaše omiljeno može izazvati ozbiljniji mamurluk pre nego što naručite tu čašu.
Mamurluk, naravno, pre svega zavisi od količine popijenog alkohola i činjenice da li ste pored toga pili i vodu. Međutim, stvari kao što su sadržaj šećera i proces fermentacije vašeg napitka mogu napraviti ogromnu razliku.
Saznanje da tamnija pića mogu učiniti da vaš mamurluk potraje duže, ili da će slatki napici dodati još više bola je nešto na čemu ćete biti zahvalni.
Tamnija i žešća pića
Veća je verovatnoća da ćete sledećeg dana imati bolove u mišićima i mučninu.
To je zato što tamnija pića imaju više kongenera u sebi, koji su nusproizvodi procesa fermentacije koji se koriste za njihovu proizvodnju.
Pročitajte još: TRENUTNO OLAKŠANJE: Kada osetite visok pritisak, na noge stavite OBLOG od 1 MOĆNOG SASTOJKA
Rum, viski, crno vino i rakija su krivci ove kategorije.
Oni mogu učiniti da vaš mamurluk traje duže, jer vaše telo mora da razgradi alkohol i srodne materije. To može izazvati glavobolju, mučninu i bolove u mišićima još bolnijim.
Oni takođe mogu biti toksični i ometati pokušaje vašeg tela da se popravi sledećeg dana.
Crno vino
Poznato je da crno vino sutradan ostavlja pijance bolne glave. Ali zašto?
Ima prirodne elemente koji se nazivaju tiramin i histamin koji vas često mogu ostaviti sa glavoboljom sledećeg jutra zbog ograničenja krvnih sudova.
Neki ljudi čak kažu da dobiju glavobolju ili migrenu u roku od 15 minuta nakon što popiju čašu.
Keri Bison, nutricionista, rekla je za MailOnline da bi organsko crveno vino moglo biti bolja alternativa.
Rekla je: „Alkohol može smanjiti nivoe prijateljskih bakterija u našim crevima, ali isto tako mogu i one namirnice koje idu ruku pod ruku sa alkoholom – sa visokim sadržajem šećera, visokim sadržajem masti i teško obradivim – stvarajući dvostruki napad na creva i prijateljske mikrobe. koji tamo žive. Međutim, birajući organsko crno vino pokazalo se korisnim u malim količinama."
Kuvano vino
Veća je verovatnoća da će vas ovaj praznični napitak učiniti umornim, sa vrtoglavicom i osećajem zime u kostima.
To je zato što, iako u sebi ima manje alkohola nakon zagrevanja, kuvano vino ima više šećera pored prirodnih šećera zbog čega vam šećer u krvi raste.
Ako želite da nivo šećera u krvi bude ujednačeniji, bolje je izabrati bistra alkoholna pića bez pojačivača ukusa i šećera.
Tekila
Sada, ovo bi moglo biti pobednik. Ako ne poludite previše, mogli biste se probuditi bez mamurluka uz tekilu.
To je zato što ako pijete kvalitetne verzije, piće od 100 posto agave ima drugačiji proces fermentacije.
Ovo ostavlja manje šećera i kongenera, tako da se ne osećate tako loše sledećeg dana.
Sve dok ne preterujete sa čašicama i održavate hidrataciju, proći ćete dobro sa bilo kojim alkoholom.
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU