Руска докторка и дијетолог Татјана Разумовска открива злата вредне савете
Једино воће које је препоручљиво за конзумирање код свих облика гастритиса су банане, обзиром да су оне извор супстанци корисних за пробавни систем, регенерацију, лечење, побољшање микрофлоре и згрушавање крви. Ипак, банане могу представљати озбиљан проблем у ситуацији када иматте неку од цревних болести у акутној фази, упозорава славна руска докторка и дијетолог Татјана Разумовска.
Прочитајте још: РУСКИ народни препарат за притисак: Решите се ХИПЕРТЕНЗИЈЕ уз три састојка (РЕЦЕПТ)
Гастритис је у суштини опасан, јер се у недостатку одговарајуће терапије погоршава ерозијама и чиревима. Дијета код гастритиса важна је колико и лекови, и укључује храну која спашава и поправља упаљену слузницу желуца. Како би стимулисали пробавну активност, телу треба много корисних супстанци, елемената у траговима, витамина и биљних влакана, све што банане имају, тако да задовољавају све захтеве које лекари постављају пацијентовој исхрани. Код гастритиса, банане имају бројне предности, па су пожељне у јеловнику сваког пацијента. Банане враћају киселинско-базну равнотежу, уклањају токсине и отрове, помажу да се смањи интензитет упале и делују лаксативно. Истовремено, банане побољшавају стање микрофлоре и помажу у ублажавању напетости.
Прочитајте још: Данас славимо свеца чије су мошти ЧУДОТВОРНЕ: Помолите се свештеномученику ТИМОТЕЈУ БРУСКОМ и изговорите ТРОПАР
Особама са гастритисом се саветује да једу банане да би се смањила киселост желуца и ризик од горушице, али је боље избећи то воће у случају цревних болести у акутној фази, изјавила је руска лекарка Татјана Разумовска. Према речима дијетолога, зелене незреле банане имају висок садржај натријума и стога могу да делују као диуретик.
- Зреле банане делују лаксативно, зато је то воће највероватније штетно током поремећаја црева или гастроинтестиналних обољења у акутној фази. Могу да изазову надутост - објаснила је славна докторка Разумовска.
Она је додала да једна банана даје енергију за сат времена тренинга снаге или тешког физичког рада. Како каже, ако се воће осуши, садржај калорија у банани ће се повећати пет пута.
Прочитајте још: Чувени РУСКИ ТРАВАР Дмитриј Јуровски открива тајну јаког пролећног ИМУНИТЕТА (РЕЦЕПТИ)
Такође, ова докторка упозорава да банане за гастритис никако не смемо комбиновати са неким другим производима, а једино комбиновање могуће је са кефиром, павлаком, свежим сиром, млеком или јабуком. Ако једете банане на празан желудац, количина магнезијума у крви ће се знатно повећати, што може да буде штетно за срце.
Бонус видео:
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ