Редовном конзумацијом слане воде пре првог оброка у дану трајно се чисти организам од штетних материја које уносимо кроз исхрану
Конзумирање слане воде као напитка показало се као једно од најучинковитијих метода за регенерацију целокупног организма.
Прочитајте још: Знате ли зашто је Цезар рекао: "Коцка је бачена"?
Чаша слане воде доприноси уравотежењу нивоа шећера у крви, али и дугорочно снижавање повишеног шећера у крви. Такође, уношење калијумове соли у организам доприноси оснаживању костију, регулацији метаболизма и проблема са прбавом. Даље, конзумирање слане воде хидрира тело и враћа кожи еластичност и хидратацију, јача имунитет и хормонски систем, ублажава несаницу и повољно утиче на проширене вене.
Прочитајте још: КОЛИКО ДУГО ЋЕТЕ ЖИВЕТИ? Измерите обим вашег струка и сазнајте
Осим тога, нутриционистичка вредност овог топлог напитка је огромна. Напитак је богат минералима, које тело брзо препознаје и веже за себе. Позитивни јони соли везују уз негативне јоне молекула воде и обрнуто. Резултат је нова структура коју тело апсорбује на прави начин. Вода тако више није чиста вода, а со није само со, која негативно утиче на задржавање воде у организму. Комбинација топле воде зачинејње са соли је мелем за здравље.
Прочитајте још: ОЧЕКИВАНО ИЛИ НЕ: Ово је НАЈБОЉИ ЛЕК за прехладу!
Лекари и научници потврдили су да једнаки гутљаји топле слане воде помажу телу да се оно регенерише.
У Индији је од давнина позната пракса испијања посољене топле воде свакога јутра, док је запад ту идеју одбацио под претпоставком да је со штетна за човеково тело. Заправо, када се топла вода зачини хималајском или цветом од соли, њен учинак је здравствено доказано – гарантован.
Прочитајте још: ОБАВЕЗНО ИХ РАДИТЕ: Правилне вежбе смањују бол у леђима!
Напитак се припрема тако што се у чашу млаке воде сипа једна кашичица соли и након исцрпног мешања, пије у једнаким гутљајима. Уколико је овај укус тешко прихватљив, со можете сипати у разне капсуле за лекове и попити је уз чашу топлије воде. за припрему напитка препоручује се хималајска или цвет од соли.
Цвет од соли је специфична врста соли, која има много већу количину влаге од обичне соли, тако да се кристали држе заједно у облику пахуљице. Обзиром да је нерафинисана, ова врста натријум-хлорида има и других минерала, као што калцијум и магнезијум хлорида, који јој дају сложенији укус. Ове компоненте чине цвет од соли укус чак сланијим од соли, и дају јој укус који се описује као “укус мора”.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ