Нездрава исхрана, лоша екологија, антибиотици и друга "хемија", па још и корона! Руси неће дочекати "други талас короне" без овог пића.
Ма колико се трудите да ојачате одбрамбени систем организма, нећете успети ако имате проблем са пробавом.
Нездрава исхрана, лоша екологија, антибиотици и друга "хемија" - све су то фактори ризика који негативно утичу на цревну микрофлору. Међутим, микробиом је пресудан за стање имунитета. Да би га вратили у нормалу, направите ређувелак - природни пробиотик који потпомаже варење.
Прочитајте још: ТРИ РЕЦЕПТА др Бранимира Несторовића за лечење најчешћих болести у Србији СВИМА ДОСТУПНИ
Ређувелак је постао веома тражен и модеран прво међу припадницима вегетаријанства, али сада рецепте овог напитка међусобно деле буквално све америчке и европске домаћице.
Укус је специфичан...
Иако је укус ређувелака доста специфичан, многи га воле - с обзиром да он веома повољно утиче на здравље.
Прочитајте још: Чувени ваљевски травар ГОРАН каже: За јесен спремите ТРИ биљне мешавине и нема страха од КОРОНЕ
Лековита својства ређувелака:
- Бори се с лошим бактеријама у цревима и делује као природан антибиотик
- Ствара у цревима здраву микрофлору која помаже варењу
- Има антиупално дејство
- Садржи пуно витамина групе Б, Ц и Е
Рецепти:
Ређувелак од житарица
Ставите у стаклену теглу чашу пшенице, хељде или овса и прелијте са три чаше филтриране воде.
Оставите осам сати да се натапа. Након тога процедите житарице кроз газу и поново додајте три чаше чисте филтриране воде. Мењајте воду на осам сати док се не појаве клице на житарицама.
Мењајте воду док се не појаве клице.
Проклијале житарице добро оперите па прелијте са шест чаша чисте филтриране воде. Поклопите теглу газом и оставите 2-3 дана да одстоји на тамном месту. Након тога процедите напитак и ставите у фрижидер. Пијте пола чаше ређувелака три пута дневно пола сата пре јела.
Прочитајте још: Регулише крвни притисак и чува ЗДРАВЉЕ МОЗГА! Ево коју ВОЋКУ морате појести већ данас
Ређувелак од купуса
Пола килограма свежег купуса исецкајте па ставите у блендер. Прелијте купус са 800 мл воде и иситните смесу у блендеру. Преспите масу у стаклену теглу и поклопите газом.
Повремено мешајте смесу, када замирише - готов је!
Оставите од три до пет дана да одстоји на тамном сувом месту на собној температури. Повремено промешајте смесу. Када напитак замириши на кисели купус процедите га и ставите у фрижидер.
Више рецепата прочитајте у ШТАМПАНОМ издању РУСКОГ ТРАВАРА
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ