Рен је, уз цвеклу и купус, омиљени јесењи лек који користе за најмање 20 болести.
Рен се вековима користи у народној руској медицини, а код нас је познат по љутој ароми коју додајемо печењу, јер помаже да се лакше свари масна храна. Ово поврће стимулише апетит, али и лечи умор, као и висок шећер у крви.
Прочитајте још: Шта одећа коју носите говори О ВАШОЈ ЛИЧНОСТИ
Добро је позанто да рен олакшава дисање, загрева тело и стимулише имунитет. Међутим, рен чисти и организам од токсина, а одличан је за анемију.
Руски травари "преписују" рена за бронхитис. Међутим, користе га и за проблеме са варењем, бубрезима, гихтом и цревима. Ипак, највећа благодет рена је за висок шећер, па треба редовно да га једу дијабетичари.
Рецепт за висок шећер
Састојци:
- корен рена око 20 цм
- 10 ченова белог лука
- мало пива
- литарска тегла
Прочитајте још: ЛИДИЈА Сурина, ЧУВЕНА траварка са УРАЛА, каже: Ако желите ДУБОКУ СТАРОСТ пијте 6 МОЋНИХ БИЉАКА
Припрема:
Корен рена се добро опере, али не ољушти, већ ситно исецка и стави у теглу. Ченови белог лука се оперу, ољуште, исецкају и ставе у теглу са реном. Све се залије свежим пивом до врха тегле, поклопи се и остави на тамном месту да одстоји десет дана. После 10 дана се процеди. Прва два данасе узима кашикица, два-три пута дневно. Наредних дана се узима супена кашика три пута дневно пре јела. У року од месец дана би шећер требао да се снизи и држи под контролом.
Прочитајте још: Деда КОРЧАН је лечио РУСКУ ВОЈСКУ, а његовим РЕЦЕПТИМА данас лечи ПАВЕЛ
Одличан као зачин и лек Фото: Пискабеј
Пошто корен рена садржи многа фитохемијска једињења (која дају љут укус и арому) ово својство је значајно јер показује да је природан антиоксиданс који чсити организам од слободних радикала.
Прочитајте још: ЕКСКЛУЗИВНО: Древни ЛЕК монаха са Свете Горе који "ДИЖЕ из МРТВИХ" (РЕЦЕПТ)
Пошто је богат витаминима и минералима (калијумом, калцијумом, магнезијумом и фосфором), као и ароматичним биљним уљима, препоручује се онима који осећају умор. Константни умор је честа зимска бољка.
Руски лекар Генадиј Молохов да рен садржи много витамина и минерала, а који су нам неопходни за свакодневно функционисање организма.
- Рен садржи огромне количине витамина Ц и из групе Б, па су и мале количине рена током дана довољне да се надокнади мањак витамина у организму. Садржи и натријум, калијум, калцијум, фосфор и гвожђе, а натријум у рену је неупоредиво мање штетан него у морској соли - каже др Молохов
Прочитајте још: Руски научници ОТКРИВАЈУ: Овај КОРОВ помаже у лечењу КОРОНЕ!
Рецепт за астму и бронхитис
Помеша се 200 грама рена са соком три лимуна. Пије се кашичица два пута дневно: ујутру пре доручка и после вечере. После три дана ће плућа бити чиста од секрета.
Рецепт за промуклост
Изренда се корен рена и кашика се помеша са кашиком меда па добро промеша. Узима се по пола кашичице ове мешавине и лагано сисај.
Прочитајте још: КАШИКА зеленог сока смањује ДИОПТРИЈУ: Спремите је према ОРИГИНАЛНОМ рецепту РУСКОГ академика Филатова
Вишак килограма
Изрендају се две киселе јабуке, дода 50 грама изренданог целера и мало изренданог рена. Салата се зачини кефиром. Једе се увече. Гастритис. Кафену кашику ренданог рена разблажите кључалом водом и с времена на време пијте како бисте осетили олакшање у стомаку и побољшали апетит.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ