Огулимо банану, а кору бацимо у смеће и заборавимо. Ево зашто бисмо требали то престати радити.
Нутрициониста Сузи Бурел открила је на свом блогу зашто не бисмо требали да бацамо кору од банане, већ бисмо требали да је уврстимо у исхрану, преноси портал Мсн.цом.
Прочитајте још: Побољшава варење и убрзава мршављање: Све предности ЧИА СЕМЕНКИ за наше здравље
Наиме, кора од банане има одлична својства јер садржи пуно влакана који утичу на мршављење, затим су ту витамини Б и витамин Ц. Ови витамини благотворно делују на кожу, а бананина кора поспешује и унос магнезијума и калцијума.
Она, међутим, не саветује да кору једете сирову, већ да буде додатак јелима. Предложила је и неколико идеја које могу да послуже као свршен доручак или међуоброк. Бананину кору скувајате да омекша и убаците је у смути или у колаче. Неће променити укус јела, а даће волуме.
Прочитајте још: ПЕТ сјајних благодети АЛОЕ ВЕРЕ за кожу
- Ако правите смути, убаците у њега целу банану и крајеве коре које сте претходно ситно насецкали. Кувану кору можете убацити у мафине или у банана хлеб - рекла је Сузи.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ