Ogulimo bananu, a koru bacimo u smeće i zaboravimo. Evo zašto bismo trebali to prestati raditi.
Nutricionista Suzi Burel otkrila je na svom blogu zašto ne bismo trebali da bacamo koru od banane, već bismo trebali da je uvrstimo u ishranu, prenosi portal Msn.com.
Pročitajte još: Poboljšava varenje i ubrzava mršavljanje: Sve prednosti ČIA SEMENKI za naše zdravlje
Naime, kora od banane ima odlična svojstva jer sadrži puno vlakana koji utiču na mršavljenje, zatim su tu vitamini B i vitamin C. Ovi vitamini blagotvorno deluju na kožu, a bananina kora pospešuje i unos magnezijuma i kalcijuma.
Ona, međutim, ne savetuje da koru jedete sirovu, već da bude dodatak jelima. Predložila je i nekoliko ideja koje mogu da posluže kao svršen doručak ili međuobrok. Bananinu koru skuvajate da omekša i ubacite je u smuti ili u kolače. Neće promeniti ukus jela, a daće volume.
Pročitajte još: PET sjajnih blagodeti ALOE VERE za kožu
- Ako pravite smuti, ubacite u njega celu bananu i krajeve kore koje ste prethodno sitno naseckali. Kuvanu koru možete ubaciti u mafine ili u banana hleb - rekla je Suzi.
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU