Једна шоља леблебије подмирује нашу дневну потребу за калијумом. И то није једна њена предност.
![1610960999_humus.jpg](/cache/images/9/1/6/6/9/9166924e12bfea6959bb9e98a66ab3efaa1b332d.jpg)
Ова биљка нам долази са Блиског истока и права је благодет за организам. Леблебија се препоручује дијабетичарима, јер је богата влакнима и има низак ниво шећера. Препуна је фосфора и одличан је чувар костију. Међутим, савршена је намирница и за људе са високим притиском.
Прочитајте још: Митесери, акне и остала ЗЛА на лицу: Три ЗАКОНА која морају тинејџери да поштују
Уколико патите од благо нарушених вредности шећера у крви и крвног притиска требало би бар два до три пута недељно да једете леблебије. Ова намирница из рода боба, богата је влакнима што доприноси снижавању нивоа глукозе, масноћа и инсулина.
Дакле, леблебије су добре и за очување здравља костију, крвне судове, али и оне који желе да дотерају линију. Гвожђе, фосфати, калцијум, магнезијум, манган, цинк и витамин К који се налазе у леблебијама доприносе здрављу и јачини скелетног система.
Прочитајте још: Умор, нестабилна тежина, проблеми са здрављем: Шта све указује на то да се мало крећемо?
Леблебије су врло сиромашне натријумом због чега погодују регулацији крвног притиска.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ