Решење кардиоваскуларних проблема и болести срца могу дати природни препарати
Ова тинктура је одлична за јачање срчаног мишић, али и за особе који већ имају проблема са притиском, артериосклерозом, ангином пекторис или код срчаних мана и нервозе срца. Препоручујемо је и нашим читаоцима као опробано екифасну терапију приликом осећаја нелагоде, лупања и прескакања срца.
Прочитајте још: НАЈЗНАМЕНИТИЈЕ СРПКИЊЕ: За многе од њих нисте чули, а дугујемо им велику захвалност
Тинктура ефикасно утиче и на умирење живаца, односно код стреса и лошег осећаја у грудима и срцу изазване психичким проблемима. Добра је и за превенцију за оне који тренутно немају никакве симптома, али брину за своје здравље и желе оачати своје срце.
Прочитајте још: Музика током тренинга: Да ли нам заиста помаже да вежбамо боље?
За прављење тинктуре могу се користити и плодови са листовима који се пре потапања у алкохолу здробе...
Најбоље је да сами припремите тинктуру глога. За тинктуру су вам потребни цветови и листови глога. Тинктуру је најбоље правити са 96% медицинским алкохолом, али у недостатку истог може послужити и 70% алкохол. Измерите 20 грама цветова и листова глога, исецкајте их и прелијте са 100 милилитара алкохола. Наравно уколико желите више тинктуре сразмерно увећајте количине. Састојке добро затворите у стаклену посуду и оставите да одстоји три недеље на собној темпаратури. Након тога процедите тинктуру која је спремна за употребу. Тинктура се узима 3 до 4 пута на дан и то 15 капи у мало воде, пре јела на празан стомак.
Прочитајте још: Зашто се каже "КАО ДА ЈЕ ПАО С КРУШКЕ"? Нећете веровати какво значење се везује за ову воћку
Важно је напоменути да најбоље резултате на срце и посебно на јачање срчаног мишића ова тинктура глога даје након три месеца коришћења. Имајте то у виду приликом прављења тинктуре тако да удмах користите меру од најмање 300 милилитара са 60 грама биљке како би имали довољне залихе за дужи период. За прављење тинктуре могу се користити и плодови са листовима који се пре потапања у алкохолу здробе.
Бонус видео:
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ