Хелико бактерија и инфекција коју једном изазове, перзистира деценијама, вероватно и целог живота.
Хелико бактерија је веома ситан, у облику запете, изразито покретан и опасан бацил. Хелико бактерија је спирална бактерија која је нађена на слузници желуца. Једина је бактерија која може преживети у изразито киселом желудачном садржају, са врло мало кисеоника, при температури од 37 Ц. Осим на желудачаној слузници, откривен је и на раницама на слузници усне шупљине, у зубним наслагама, у пљувачки, а доказан је и у столици.
Прополис и перга
Перга је пелуд који пчеле сакупљају и чувају у кошницама да би ју користиле преко зиме као и у исхрани младих пчела. Перга је ферментирани пелуд, односно производ који настаје тако што пчеле пелуд који скупљају са цветова биљака уносе у кошницу, прерађују га додајући му продукте излучивањем својих жлезда. Практично, пчеле пелуд који уносе у кошницу натапају секретима које излучују из жлезда, смештају га у ћелије саћа и заливају га одозго медом.
Прочитајте још: Да ли партнеру треба признати превару? Психолог саветује да добро размислите због ЈЕДНОГ разлога
У процесу ферментације тако обрађени пелуд од стране пчела постаје богатији бројним аминокиселинама, ферментима, разним квасцима, бактеријама, млечном киселином. Пчеле при преради пелуда користе преко 200 микроорганизама, иницирајући при томе врло сложен процес ферментације пелуда. За разлику од пелуда, перга је „обрађена“ ферментима и помешана са медом.
Најбољи су природни лекови који поседују антимикробно деловање и могу уништити узрок болести. Али, прополис и перга разликују се у начину коришћења...
Прочитајте још: Савети који ће вам помоћи да имате миран и квалитетан сан
Ово побољшава њену апсорпцију и искоришћвање у организму било пчеле или човека ако је користи у исхрани. У току „претварања“ пелуда у пергу, угљени хидрати меда стварају млечну киселину која конзервира пергу и штити је од кварења.
Најбољи су природни лекови који поседују антимикробно деловање и могу уништити узрок болести. Али, прополис и перга разликују се у начину коришћења.
Прочитајте још: Свака веза пролази кроз ПЕТ ФАЗА, али већина парова остане заглављено у ТРЕЋОЈ
Прополис је најбоље користити у облику алкохолне тинктуре. 10 капи прополиса на чашу воде. Пити по једну чашу пре сваког оброка. Третман се завршава кад попијете 100 милилитара тинктуре прополиса. Немојте конзумирати прополис, док пијете антибиотике. Перга се конзумира у свежем облику. Она се само жваће, по 10 милиграма дневно. Најбоље је жвакати после оброка.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ