Омиљена храна коју најчешће једемо у доброј мери одсликава наш карактер, потврдили су амерички стручњаци после опсежно обављеног истраживања.
Особе које воле све слаткише припадају групи хедониста. Склоне су да удовољавају свакој својој жељи и апсолутно немају грижу савести због сопствених поступака. Имају потребу да наглашавају своју јединственост и оригиналност.
Ако је у сваком тренутку изражена жеља само за чоколадом, то значи да организму недостаје серотонин, хормон среће. Наглашена потреба у јутарњим часовима за "само једном коцкицом", испољава се јер је тада ниво овог хормона изузетно низак.
Прочитајте још: Најмистичнији град на свету налази се 36 метара ПОД ВОДОМ (ВИДЕО)
У исто време, особе које обожавају црну чоколаду воле да буду у центру пажње, док млечну бирају интровертни, склони усамљености.
Црну чоколаду једу егоцентричне, а млечну усамљене особе.
Ко досољава свако јело генерално има мањак минерала у организму. У психолошком смислу такве особе пуштају да их низводно "носи река живота". Верују да не могу да утичу на сопствени живот јер је њихова судбина одређена датим околностима.
Истовремена жеља за сланим и слатким карактеристична је за талентоване и креативце. Међутим, ове особе су углавном дискретне, усамљене, затворене и суздржане.
Прочитајте још: Добро погледајте особе које НЕ НОСЕ МАСКЕ: Иза свега може да је крије ДИЈАГНОЗА
Уживање у љутој храни у медицинском смислу показује склоност ка хипертензији. Психолошки посматрано, љуто воле особе које теже реду, али и они којима недостаје серотонин. Особе са мањком овог хормона померају границе љутог и временом почињу да једу све љућу храну.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ