Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

ИНДИЈСКИ ТРИК ЗА РАСХЛАЂИВАЊЕ КУЋЕ: Природно, а потпуно је бесплатно решење

Хладнији дом без климе и вентилатора за свега пар минута

1720779568_shutterstock_2331520895.jpg
Фото: Схуттерстоск
Oglas

Док се боримо с летњим врућинама и спарином кад је облачно, често посежемо за клима-уређајима и вентилаторима како бисмо расхладили своје домове, што се одражава на месечни рачун за струју. Међутим, постоји древни индијски трик који може расхладити ваш дом за само неколико минута, без потребе за електричним уређајима. Овај трик користи природне завесе и воду како би створио освежавајућу атмосферу у вашем дому.

У Индији, где температуре иду и до педесет степени, а У Делхију је 29. маја измерена упозоравајућа бројка од чак 52,9 °Ц, овај трик се користи вековима.

Традиционална метода са завесама од ветивера

Ветивер је биљка која се вековима користи у Индији због својих природних расхладних својстава. Индијци су развили методу која укључује постављање завеса направљених од влакана ветивера на отворе у кући – врата и прозоре. Када се ове завесе прскају водом, оне хладе ваздух који пролази кроз њих, стварајући пријатну и освежавајућу атмосферу унутар дома.

Како применити овај трик код куће

Набавите завесе од природних материјала: Иако ветивер није свуда доступан, можете користити завесе од бамбуса или других природних материјала.

Постављање: Поставите ове завесе на прозоре и врата која су изложена директном сунчевом светлу.

Прскање водом: Редовно прскајте завесе хладном водом током најтоплијих делова дана.

Уживање у хладноћи: Како вода испарава, ваздух постаје пријатно хладан и влажан, доносећи освежење без употребе електричних уређаја.

Предности природног хлађења

Еколошки прихватљиво: Ова метода не захтева електричну енергију, што је чини еколошки прихватљивом.

Економично: Штедите новац јер нема потребе за скупим уређајима и високом потрошњом струје.

Здравије: Природна влага може бити корисна за дисајне путеве и кожу, за разлику од сувог ваздуха из клима-уређаја.

Модернизована верзија

Данас многи користе дебеле, непрозирне завесе уместо традиционалних ветивер завеса. Ове модерне завесе, када се прскају водом, могу пружити сличан ефекат хлађења. Важно је користити хладну воду и прскати редовно како би се одржао ефекат хлађења током целог дана.

Овај древни индијски трик пружа једноставан, природан и ефикасан начин да расхладите свој дом током врелих летњих дана. Испробајте га и уживајте у пријатној температури без потребе за клима уређајем или вентилатором.

(Крстарица)

 

БОНУС ВИДЕО:

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas