Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

САВЕТ ЈАПАНАЦА ЗА ТРОПСКЕ ТЕМПЕРАТУРЕ: Имају ефикасан начин да се расхладе и када је напољу више од 40 степени

У Јапану се често дешава да ноћу температура уопште не пада испод 30°Ц степени, а забележени су и прави топлотни таласи када по седам дана заредом жива стиже до 38. подеока. У Токију је бивало и 40 у плусу

1721054236_Foto-Shutterstock-Japanci-vrucine.jpg
Фото: Схуттерсток
Oglas

Јапанци се од јаке врућине штите, пре свега, сунцобранима које многи носе - нарочито жене, сламнатим шеширима и качкетима, а даме се труде да се покрију одећом, за разлику од Запада где откривају и руке и ноге.

Понегде ће жене носити чак и рукавице како би заштитиле руке од сунчевих зрака.

По врућини, сви носе флашице са хладном водом за пиће, али и оне са прскалицом како би могли да се освеже. Додатно расхлађење доносе и мали ручни вентилатори који могу да се купе на сваком ћошку. 

Ипак, једна ситница је баш јапанска "специјалност" - пешкирић за врат. Он служи, пре свега, да прикупља зној, а пошто се мало навлажи хладном водом, помаже да се врат, пун крвних судова, брзо расхлади. Подсетимо, прегревање организма може имати озбиљне последице у виду топлотног удара.

Данас се могу купити и специјално направљени "шалови за хлађење" који се праве од микрофибер тканине која упија зној и функционише баш као јапански пешкирић.

Сваки шал је спакован у малу, пластичну торбицу која се може окачити о ранац или ташну. Тканина се покваси хладном водом, исцеди и протресе, а затим стави око врата.

Ефекат хлађења траје сатима, а кад престане, довољно је само да поновите поступак. Прочитајте и друге начине да се расхладите на јакој врућини. 

(Лепа и Срећна)

БОНУС ВИДЕО:

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas