Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

8 тачака на телу које треба да расхладите: Ако се туширате хладном водом, прво поквасите овај део тела

Постоје тачке на телу које не би било лоше да расхладите како би вам било пријатније и како бисте лакше поднели врућину.

1721561505_shutterstock_2174311067--1-.jpg
Фото: Схуттерстоск
Oglas

Да би вашем телу било пријатније током високих температура, најбоље да охладите пулсне тачке, односно „тачке за хлађење“. То су места на којима су крвни судови ближи површини коже, па када расхладите тај део, осетићете олакшање.

Где се налазе пулсне тачке?

  • Каротидна артерија на врату (на свакој страни, у доњем делу врата, непосредно испод угла вилице)
  • Радијална артерија (на страни палца на зглобу)
  • Поплитеална артерија (иза колена)
  • Феморална артерија у препонама (непосредно изнад прегиба где се бутина спаја са стомаком)
  • Брахијална артерија (унутар лакта где се бицепс спаја са подлактицом)
  • Темпорална артерија (на глави непосредно изнад слепоочнице)
  • Дорсалис педис артерија (врх стопала)
  • Задња тибијална артерија (унутрашња страна скочног зглоба)

Како на правилан начин да се расхладите?
Довољно је да ставите хладну облогу или лед на једну или више тачака и држите 15 минута. За најбрже расхлађење потрудите се да буде директно на кожу, али ако вам је превише хладно, можете ставити облогу од пешкира или крпе.

Уколико нисте у могућности тако нешто постићи, можете само млазом хладне воде освежити ове тачке.

Ако се туширате хладном водом, крените од главе па ка остатку тела јер ћете тако постепено навикавати тело на хладну воду и уз то може спречити нагли пад крвног притиска, пише „УСА Тодаy“.

(Пинк)

 

БОНУС ВИДЕО:

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas