Италијани праве најбољу топлу чоколаду! А, сада то можете и ви.
Никад нема договора око тога где се пије најбоља топла чоколада у Италији! Једни тврде да је то само Фиренца, али други предност дају Милану. Сигурни смо да се најбоља топла чоколада пије у вашој кући, нарочито ако је припремите по овом рецепту.
Састојци:
- 5 кашичица какао праха
- 4 кашичице густина
- 4 кашичице шећер
- 500 мл млека
- 120 гр црне чоколаде
- 2 кашике шлага (опционо)
Прочитајте још: ПОСЛАСТИЦА ЗА СВАКИ ДАН: Заједно са баком Јелом направите СЈАЈАН СОЧНИ КОЛАЧ (ФОТО/ВИДЕО)
Припрема:
У шерпици или великој џезви измешајте "на суво" какао прах, густин и шећер.
Угрејте млеко и сипајте га у џезву, полако мешајући. Загревајте ову мешавину на тихој ватри, мешајући да се не створе грудвице.
Пре него што до краја проври, смањите ватру до минимума и убаците изломљену црну чоколада (најбоље 70% одсто какаа).
Мутите на ватри док мешавина не постане кремаста и густа. Ако желите слађу топлу чоколаду, додајте сада још мало шећера.
Прочитајте још: Напитак за зимски период: Шаргарепа, млеко и мед (РЕЦЕПТ)
Поделите у две шоље и, по жељи, украсите умућеним шлагом и поспите чоколадним мрвицама.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ