Топла чоколада са циметом и медом је унапређена верзија овог класичног напитка, која је толико ароматична због зачина и пуног укуса који јој додатно даје мед.
![1704204194_shutterstock_2186659957.jpg](/cache/images/a/6/a/4/7/a6a47474570e30d5845e06f23b9cff281399f6be.jpg)
Ако волите топлу чоколаду испробајте и како Италијани праве топлу чоколаду. Топла чоколада са циметом и медом се врло једноставно прави, прочитајте како!
Састојци:
- 30 г пуномасног млека
- 6 кашика какао праха
- 2 кашике меда (додајте још 2 супене кашике по укусу)
- 1/2 кашичице млевеног цимета
- 1/2 кашичице чили праха
- 1/4 кашичице млевеног кајенског лука
- прстохват морске соли
- 1/2 шоље слатке павлаке за шлаг (опционо)
- штапиц́и цимета за украс
Рецепт за топлу чоколаду са циметом и медом:
Загрејте млеко са какаом
За топлу чоколаду са циметом и медом, пре свега сипајте млеко у лонац средње величине и ставите на ватру средње температуре. Умутите какао, мед и зачине. Наставите да мутите док млеко не постане вруц́е. Пробајте и додајте још меда у топлу чоколаду, ако је потребно.
Умутите шлаг и украсите топлу чоколаду
У међувремену, умутите слатку павлаку за шлаг. Топлу чоколаду сипајте у шоље, додајте кашичицу шлага и штапиц́ цимета и завршите са прстохватом чилија у праху. Уживајте у топлој чоколади са циметом и медом!
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ