Зашто је добар БАТАТ? Слатки кромпир који може много да нам пружи
Батат је често неоправдано заборављено поврће
Батат је често неоправдано заборављено поврће
Ове намирнице садрже више витамина А од шаргарепе
Слатки кромпир или батат је слатко, скробно коренасто поврц́е које се узгаја широм света
Да ли једете батат или слатки кромпир?
Једна од великих предности батата је његова лака припрема, омогућена његовим универзалним укусом и великој количини влакана.
И један и други компир се лако припремају и могу се уклопити у разна јела.
Коренасто поврће помаже очувању витке линије и зато га можете јести неограничено, све осим кромпира који је нешто калоричнији.
Батат је слатки кромпир, може бити жут, наранџаст или црвен, а важи за веома корисну намирницу.
Угљени хидрати су заиста препрека скидању килограма, али не и код батата.
Идеја за ручак.