Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Како је Светислав Пешић добио надимак КАРИ? Занимљива прича која ће вас насмејати

Селектор наше кошаркашке репрезентације је овај надимак добио још у младости

1694515326_Foto-Ataimages.rs-Printscreen-Youtube-RTS-Sport.jpg
Фото: Атаимагес.рс, Принтсцреен/Yоутубе - РТС Спорт
Oglas

Светислав Пешић је водио наше кошаркаше до финала Мундобаскета 2023. године. После тешке борбе у којој су оставили срце на терену, освојили су сребрну медаљу. 

Током такмичења водили су се паролом "Сви за једног, један за све" коју им је Пешић константно понављао.

Играчи су много везани за селектора ког зову Кари. Овај надимак је Пешић добио још док је био млад, а прича која се крије иза њега ће вас насмејати. Он је написао књигу "Моја игра, мој пут", у којој је испричао како је надимак настао.

- Испред наше породичне куће у Пироту, у Новосадској улици, било је место сталног окупљања друштва из краја. Ту смо као основци причали разне ствари, анегдоте, препричавали сцене из филмова које смо гледали у биоскопу. У вечерњим сатима, светло са бандере чинило је да све изгледа као права сцена. Театар у ком се за најмању грешку добијала ни мања ни већа казна него - надимак - писао је Пешић и наставио:

- У то време ко није имао надимак у Пироту, тај је био крајње сумњив. Ја сам свој заслужио на "сцени" у нашој улици, док сам препричавао један филм у ком је играо Хари Белафонте. Прекрстио сам га у Кари и тако сам постао Кари. Тако ме и данас зову пријатељи - открио је Пешић у књизи о каријери.

Подсетимо, Хари Белафонте је славно име америчке музичке и филмске сцене.

БОНУС ВИДЕО:

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas