Oglas
· · Komentari: 0

Kako je Svetislav Pešić dobio nadimak KARI? Zanimljiva priča koja će vas nasmejati

Selektor naše košarkaške reprezentacije je ovaj nadimak dobio još u mladosti

1694515326_Foto-Ataimages.rs-Printscreen-Youtube-RTS-Sport.jpg
Foto: Ataimages.rs, Printscreen/Youtube - RTS Sport
Oglas

Svetislav Pešić je vodio naše košarkaše do finala Mundobasketa 2023. godine. Posle teške borbe u kojoj su ostavili srce na terenu, osvojili su srebrnu medalju. 

Tokom takmičenja vodili su se parolom "Svi za jednog, jedan za sve" koju im je Pešić konstantno ponavljao.

Igrači su mnogo vezani za selektora kog zovu Kari. Ovaj nadimak je Pešić dobio još dok je bio mlad, a priča koja se krije iza njega će vas nasmejati. On je napisao knjigu "Moja igra, moj put", u kojoj je ispričao kako je nadimak nastao.

- Ispred naše porodične kuće u Pirotu, u Novosadskoj ulici, bilo je mesto stalnog okupljanja društva iz kraja. Tu smo kao osnovci pričali razne stvari, anegdote, prepričavali scene iz filmova koje smo gledali u bioskopu. U večernjim satima, svetlo sa bandere činilo je da sve izgleda kao prava scena. Teatar u kom se za najmanju grešku dobijala ni manja ni veća kazna nego - nadimak - pisao je Pešić i nastavio:

- U to vreme ko nije imao nadimak u Pirotu, taj je bio krajnje sumnjiv. Ja sam svoj zaslužio na "sceni" u našoj ulici, dok sam prepričavao jedan film u kom je igrao Hari Belafonte. Prekrstio sam ga u Kari i tako sam postao Kari. Tako me i danas zovu prijatelji - otkrio je Pešić u knjizi o karijeri.

Podsetimo, Hari Belafonte je slavno ime američke muzičke i filmske scene.

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas