Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

"КАД СМО ИЗГУБИЛИ МАМУ, ОДРАСТАО САМ ПРЕКО НОЋИ": После смрти певачице ништа више није било исто

Група "Нови фосили", неколико пута мењала певачицу, а Ђурђица Брајловић је била прва певачица поменуте групе.

1729333656_108742_natasa1_orig.jpg
Фото: Принтскрин/Јутјуб/Декy Симпер
Oglas

На велику жалост, Ђурђица је рано умрла, током 1992. године. Оснивач поменуте групе, покојни Рајко Дујмић, испричао је како су у тренутку Ђурђицине смрти у његовом стану стали сви сатови.  Касније је сазнао вест и протумачио је то као Божји знак.

Ђурђица је имала глас анђела. Неке песме које је отпевала биле су "Да те не волим", "Никог нема да му кажем","Сањај ме","Нека вали гинголају своје барке". Последњи албум који је снимила са Новим фосилима био је 1982. након чега је напустила бенд и посветила се породичном животу, а на њено место дошла је Сања Долежал.

-Били смо седам година заједно. Показало се да нам је та година била критична, као у браку- изјавила је Ђурђица у интервјуу за РТВ Ревију.

Певачица се удала за зубара Брацу са којим је добила два сина, Хрвоја и Борну, а активно је радила и у поодмаклој трудноћи на каријери. Као соло певачица после порођаја, снимила је четири албума.

Нажалост, сувише рано је преминула. Године 1992. завршила је у болници у Задру. Преминула је од акутног инфаркта изазваног тромбозом десне коронарне артерије.

Хрвоје је рекао да је његова мајка имала проблема док је још била млада са високим притиском: 

- Још док су се забављали, тата ју је одвео доктору јер је мама имала високи крвни притисак већ у раним 30-им годинама. То смо и Борна и ја наследили од ње. И брат је врло млад почео да пије лекове, а пијем их и ја већ неколико година - говори Барловић.

- Можда звучи као фраза, али кад смо изгубили маму, одрастао сам преко ноћи. Нисам имао више исто детињство као већина мојих вршњака, иако су се о нама почеле бринути баке - татина мама Магдалена и мамина Емица. Уосталом, и тата нас је рано напустио. Умро је 2009. Срећом, наши су нам оставили квалитетне темеље, приуштили лепо детињство и усадили моралне принципе, па мислим да смо стасали у квалитетне људе. Борна и ја смо остали јако повезани и пословно. Ја сам стоматолошки хирург и протетичар, брат има свој приватну лабораторију, ради за мене и још неколико других колега и мислим да би данас родитељи били поносни на нас двојицу - рекао је Хрвоје тада за "24сата.хр".

(Н портал)

 

БОНУС ВИДЕО

 

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas