Oglas
· · Komentari: 0

"KAD SMO IZGUBILI MAMU, ODRASTAO SAM PREKO NOĆI": Posle smrti pevačice ništa više nije bilo isto

Grupa "Novi fosili", nekoliko puta menjala pevačicu, a Đurđica Brajlović je bila prva pevačica pomenute grupe.

1729333656_108742_natasa1_orig.jpg
Foto: Printskrin/Jutjub/Deky Simper
Oglas

Na veliku žalost, Đurđica je rano umrla, tokom 1992. godine. Osnivač pomenute grupe, pokojni Rajko Dujmić, ispričao je kako su u trenutku Đurđicine smrti u njegovom stanu stali svi satovi.  Kasnije je saznao vest i protumačio je to kao Božji znak.

Đurđica je imala glas anđela. Neke pesme koje je otpevala bile su "Da te ne volim", "Nikog nema da mu kažem","Sanjaj me","Neka vali gingolaju svoje barke". Poslednji album koji je snimila sa Novim fosilima bio je 1982. nakon čega je napustila bend i posvetila se porodičnom životu, a na njeno mesto došla je Sanja Doležal.

-Bili smo sedam godina zajedno. Pokazalo se da nam je ta godina bila kritična, kao u braku- izjavila je Đurđica u intervjuu za RTV Reviju.

Pevačica se udala za zubara Bracu sa kojim je dobila dva sina, Hrvoja i Bornu, a aktivno je radila i u poodmakloj trudnoći na karijeri. Kao solo pevačica posle porođaja, snimila je četiri albuma.

Nažalost, suviše rano je preminula. Godine 1992. završila je u bolnici u Zadru. Preminula je od akutnog infarkta izazvanog trombozom desne koronarne arterije.

Hrvoje je rekao da je njegova majka imala problema dok je još bila mlada sa visokim pritiskom: 

- Još dok su se zabavljali, tata ju je odveo doktoru jer je mama imala visoki krvni pritisak već u ranim 30-im godinama. To smo i Borna i ja nasledili od nje. I brat je vrlo mlad počeo da pije lekove, a pijem ih i ja već nekoliko godina - govori Barlović.

- Možda zvuči kao fraza, ali kad smo izgubili mamu, odrastao sam preko noći. Nisam imao više isto detinjstvo kao većina mojih vršnjaka, iako su se o nama počele brinuti bake - tatina mama Magdalena i mamina Emica. Uostalom, i tata nas je rano napustio. Umro je 2009. Srećom, naši su nam ostavili kvalitetne temelje, priuštili lepo detinjstvo i usadili moralne principe, pa mislim da smo stasali u kvalitetne ljude. Borna i ja smo ostali jako povezani i poslovno. Ja sam stomatološki hirurg i protetičar, brat ima svoj privatnu laboratoriju, radi za mene i još nekoliko drugih kolega i mislim da bi danas roditelji bili ponosni na nas dvojicu - rekao je Hrvoje tada za "24sata.hr".

(N portal)

 

BONUS VIDEO

 

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas