Спремите коцкице за зиму и унесите арому свежег биља кад вам је најпотребније.
Да ли користите замрзивач за чување биља, поврћа или воћа? Замрзивач може бити моћан начин да сачувате омињено биље за каснију употребу. Песто, пире од јагода, супа од парадајза - сакријте их сада за хладнија времена! Један од мојих омиљених састојака, шака свежег зачинског биља из баште, једна је од најједноставнијих ствари за чување у замрзивачу, а посебно је генијално када га сачувате у уљу.
Прочитајте још: Како да ПРАВИЛНО замрзнете паприке? Трик са ТЕПСИЈОМ који сигурно нисте знали!
Осам корака за замрзавање биљака у уљу
1. Бирајте чврсто, свеже биље, идеално са пијаце или из сопственог врта.
2. Ако желите, можете их ситно исецкати. Или их оставите у већим гранчицама и листовима. Овде сам замрзнуо комбинацију ситно исецканог и целог биља, попут рузмарина, стабљике коморача, жалфије и оригана.
3. Сипајте биљке у посуде за залеђивање, до 2/3.
4. Такође можете мешати биље; размислите о замрзавању букетића од жалфије, мајчине душице и рузмарина за додавање печеној пилетини и кромпиру!
5. Биљке прелијте екстра девичанским маслиновим уљем или растопљеним, несољеним путером.
6. Лагано прекријте пластичном фолијом и замрзните преко ноћи.
7. Извадите замрзнуте коцкице и чувајте у посудама за замрзавање или малим кесама.
8. Не заборавите да сваки контејнер или кесу означите врстом биљке (и уља) унутра!
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУК