Spremite kockice za zimu i unesite aromu svežeg bilja kad vam je najpotrebnije.
Da li koristite zamrzivač za čuvanje bilja, povrća ili voća? Zamrzivač može biti moćan način da sačuvate ominjeno bilje za kasniju upotrebu. Pesto, pire od jagoda, supa od paradajza - sakrijte ih sada za hladnija vremena! Jedan od mojih omiljenih sastojaka, šaka svežeg začinskog bilja iz bašte, jedna je od najjednostavnijih stvari za čuvanje u zamrzivaču, a posebno je genijalno kada ga sačuvate u ulju.
Pročitajte još: Kako da PRAVILNO zamrznete paprike? Trik sa TEPSIJOM koji sigurno niste znali!
Osam koraka za zamrzavanje biljaka u ulju
1. Birajte čvrsto, sveže bilje, idealno sa pijace ili iz sopstvenog vrta.
2. Ako želite, možete ih sitno iseckati. Ili ih ostavite u većim grančicama i listovima. Ovde sam zamrznuo kombinaciju sitno iseckanog i celog bilja, poput ruzmarina, stabljike komorača, žalfije i origana.
3. Sipajte biljke u posude za zaleđivanje, do 2/3.
4. Takođe možete mešati bilje; razmislite o zamrzavanju buketića od žalfije, majčine dušice i ruzmarina za dodavanje pečenoj piletini i krompiru!
5. Biljke prelijte ekstra devičanskim maslinovim uljem ili rastopljenim, nesoljenim puterom.
6. Lagano prekrijte plastičnom folijom i zamrznite preko noći.
7. Izvadite zamrznute kockice i čuvajte u posudama za zamrzavanje ili malim kesama.
8. Ne zaboravite da svaki kontejner ili kesu označite vrstom biljke (i ulja) unutra!
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUK