Кувајте цвеклу тако да она задржи своју сочност и свежину
Да ли сте и ви увек до сада кували цвеклу у шерпи и то је трајало веома дуго, а цвекла након кувања постаје веома мекана, упија много воде?
Прочитајте још: Послушајте ове савете и третмани вам неће бити потребни: Откривамо како би требало да изгледа ваша ИСХРАНА
Доносимо вам савет како можете кувати цвеклу у микроталасној пећници. Одмах исеците цвеклу на мале коцкице, ставите је у кесу, додајте воду и ставите у микроталасну. Али ево детаљно корака за припремање цвекле на потпуно другачији начин.
Цвеклу најпре треба ољуштити и пресећи на пола, ако је цвекла велика, онда смело исећи на четири дела.
Прочитајте још: Откривамо 5 начина како да пијете више воде дневно
Затим узите апсолутно било који плехза печење, ставите цвеклу и великодушно, не штедећи биљно уље, намажите сваку половину цвекле. Цвеклу не солите, иначе ће пустити много сока. Ставите цвеклу у рерну да се пече 40 минута на температури од 180 степени.
Проверите спремност цвекле обичном чачкалицом, ако је мекана и лако се избуши, онда је спремна, ако није, онда само искључите рерну и оставите цвеклу да омекша.
Овако припремљена цвекла много је укуснија од тек куване, а у салатама ће вам заблистати сасвим другим бојама! Печена цвекла се може исећи на коцке, кришке, ићи трљати на ренде. Пробајте, сигурно ће вам се допасти!
БОНУС ВИДЕО:
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ