Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ТРИКОВИ

Заборавите на кување ЦВЕКЛЕ у шерпи воде: Ево како то раде ПРОФЕСИОНАЛЦИ

Кувајте цвеклу тако да она задржи своју сочност и свежину

1668026622_00shutterstock_241015507.jpg
Фото: Shutterstock
Oglas

Да ли сте и ви увек до сада кували цвеклу у шерпи и то је трајало веома дуго, а цвекла након кувања постаје веома мекана, упија много воде?

Прочитајте још: Послушајте ове савете и третмани вам неће бити потребни: Откривамо како би требало да изгледа ваша ИСХРАНА

Доносимо вам савет како можете кувати цвеклу у микроталасној пећници. Одмах исеците цвеклу на мале коцкице, ставите је у кесу, додајте воду и ставите у микроталасну. Али ево детаљно корака за припремање цвекле на потпуно другачији начин.

Цвеклу најпре треба ољуштити и пресећи на пола, ако је цвекла велика, онда смело исећи на четири дела.

Прочитајте још: Откривамо 5 начина како да пијете више воде дневно

Затим узите апсолутно било који плехза печење, ставите цвеклу и великодушно, не штедећи биљно уље, намажите сваку половину цвекле. Цвеклу не солите, иначе ће пустити много сока. Ставите цвеклу у рерну да се пече 40 минута на температури од 180 степени.

Проверите спремност цвекле обичном чачкалицом, ако је мекана и лако се избуши, онда је спремна, ако није, онда само искључите рерну и оставите цвеклу да омекша.

Овако припремљена цвекла много је укуснија од тек куване, а у салатама ће вам заблистати сасвим другим бојама! Печена цвекла се може исећи на коцке, кришке, ићи трљати на ренде. Пробајте, сигурно ће вам се допасти!

БОНУС ВИДЕО:

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas