Kuvajte cveklu tako da ona zadrži svoju sočnost i svežinu
Da li ste i vi uvek do sada kuvali cveklu u šerpi i to je trajalo veoma dugo, a cvekla nakon kuvanja postaje veoma mekana, upija mnogo vode?
Pročitajte još: Poslušajte ove savete i tretmani vam neće biti potrebni: Otkrivamo kako bi trebalo da izgleda vaša ISHRANA
Donosimo vam savet kako možete kuvati cveklu u mikrotalasnoj pećnici. Odmah isecite cveklu na male kockice, stavite je u kesu, dodajte vodu i stavite u mikrotalasnu. Ali evo detaljno koraka za pripremanje cvekle na potpuno drugačiji način.
Cveklu najpre treba oljuštiti i preseći na pola, ako je cvekla velika, onda smelo iseći na četiri dela.
Pročitajte još: Otkrivamo 5 načina kako da pijete više vode dnevno
Zatim uzite apsolutno bilo koji plehza pečenje, stavite cveklu i velikodušno, ne štedeći biljno ulje, namažite svaku polovinu cvekle. Cveklu ne solite, inače će pustiti mnogo soka. Stavite cveklu u rernu da se peče 40 minuta na temperaturi od 180 stepeni.
Proverite spremnost cvekle običnom čačkalicom, ako je mekana i lako se izbuši, onda je spremna, ako nije, onda samo isključite rernu i ostavite cveklu da omekša.
Ovako pripremljena cvekla mnogo je ukusnija od tek kuvane, a u salatama će vam zablistati sasvim drugim bojama! Pečena cvekla se može iseći na kocke, kriške, ići trljati na rende. Probajte, sigurno će vam se dopasti!
BONUS VIDEO:
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU