Oglas
· · Komentari: 0
TRIKOVI

Zaboravite na kuvanje CVEKLE u šerpi vode: Evo kako to rade PROFESIONALCI

Kuvajte cveklu tako da ona zadrži svoju sočnost i svežinu

1668026622_00shutterstock_241015507.jpg
Foto: Shutterstock
Oglas

Da li ste i vi uvek do sada kuvali cveklu u šerpi i to je trajalo veoma dugo, a cvekla nakon kuvanja postaje veoma mekana, upija mnogo vode?

Pročitajte još: Poslušajte ove savete i tretmani vam neće biti potrebni: Otkrivamo kako bi trebalo da izgleda vaša ISHRANA

Donosimo vam savet kako možete kuvati cveklu u mikrotalasnoj pećnici. Odmah isecite cveklu na male kockice, stavite je u kesu, dodajte vodu i stavite u mikrotalasnu. Ali evo detaljno koraka za pripremanje cvekle na potpuno drugačiji način.

Cveklu najpre treba oljuštiti i preseći na pola, ako je cvekla velika, onda smelo iseći na četiri dela.

Pročitajte još: Otkrivamo 5 načina kako da pijete više vode dnevno

Zatim uzite apsolutno bilo koji plehza pečenje, stavite cveklu i velikodušno, ne štedeći biljno ulje, namažite svaku polovinu cvekle. Cveklu ne solite, inače će pustiti mnogo soka. Stavite cveklu u rernu da se peče 40 minuta na temperaturi od 180 stepeni.

Proverite spremnost cvekle običnom čačkalicom, ako je mekana i lako se izbuši, onda je spremna, ako nije, onda samo isključite rernu i ostavite cveklu da omekša.

Ovako pripremljena cvekla mnogo je ukusnija od tek kuvane, a u salatama će vam zablistati sasvim drugim bojama! Pečena cvekla se može iseći na kocke, kriške, ići trljati na rende. Probajte, sigurno će vam se dopasti!

BONUS VIDEO:

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas