Печени кромпир савршен је додатак многим јелима.
Ипак, постизање савршене хрскавости може да буде приличан изазов, са којим су се суочили и најпознатији кувари. Срећом, један од њих открио је свој трик за постизање хрскавог кромпира са кремастом унутрашњошћу који успева баш сваки пут.
Прочитајте још: ИСПРОБАЈТЕ! До ЗЛАТНИХ јаја у само неколико корака - никад није било ЈЕДНОСТАВНИЈЕ (ВИДЕО)
Експериментални кувар Естон Блументал слаже се са типичном методом кувања до пола пре печења, али каже да је трик продужити време врења.
Док се многи кувари слажу да је кромпир довољно кувати 10 минута, Естон каже да би то требало да траје најмање 20 минута.
Естон није једини кувар који има необичан приступ печењу кромпира. Победник Мастер Цхефа Стивен Едвардс ставља кромпир у микроталасну на 4-5 минута и тако купује време печења, које потом траје десет минута, а не 30.
Прочитајте још: Офарбајте ЈАЈА ПИРИНЧЕМ! Ово је један од најбржих начина бојења васкршњих јаја! (ВИДЕО)
Ни они нису једини који су се усудили да експериментишу са наизглед класичним рецептом. Блогерка Тоња Ларсон каже како није довољно кромпир само “обући” у фолију и ставити га да се пече сат времена. Истиче како пре тога треба обавити одређене припреме.
Она кромпир исече тако да личи на цвет, дакле, на неколико једнаких делова, али да остане спојен на љусци. На тај начин кожа кромпира буде хрскава, а он изнутра кремаст, пише Даилy Маил.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ