Чување меса без фрижидера и замрзивача
Једна корисница Јутјуба објавила је на који начин чува месо, без струје и фижидера и открила рецепт за месо у тегли. Корисница тврди да месо на овај начин чува чак годину дана.
Месо које можете очувати је: свињски врат, свињска плећка, свињски бут, свињски стомак.
Састојци:
- месо
- вода
- 1л воде
- 150 г соли
- бибер у зрну
- тегле
- чена белог лука
Припрема:
Исећи месо на мање комаде, а затим припремити мринаду. У већу шерпу сипати воду, додати со и ставити на шпорет да вода прокључа. Затим у тегле ставити зрна бибера, па поређати месо у тегле па ставити бели лук.
Када је вода прокључала сипати је у тегле са месом, па их затворити поклопцем.Узети већу шерпу, ставити унутра велику крпу па поређати тегле у њу. Затим налити водуу шерпу са теглама, па је поклопити и ставити на шпорет да кључа око 3 сата. Након 3 сата кувања, извадити тегле из шерпе и оставити их да се охладе, па чувати на хладнијем и тамнијем месту, све до употребе.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ