Уз овај савет исечена јабука ће дуже чувати своју свежину.
Oglas
Познато је да сок од лимуна може продужити свежину исеченим јабукама или крушкама
Међутим, уколико не волите киселкаст укус лимуна, покушајте на други начин да очувате свежину овог воћа.
Прочитајте још: У чинију са воћем увек ставите чепове од вина, разлог је ОДЛИЧАН!
Растворите две кашике меда у шољи воде и овом мешавином прелијте исечено воће.
Тако преливене оставите јабуке да одстоје неколико минута.
Док исечене јабуке потамне врло брзо, оне које су биле у овој меденој мешавини остају свеже и након 24 сата.
Брзо тамњење јабука објашњено је као заштитни механизам овог воћа од спољих утицаја и бактерија.
Кад одређени ензими у ћелијама јабуке дођу у контакт са ваздухом, стварају оксидиран слој који представља заштиту од страних тела.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas