Ниједна слава или празник не може да се замисли без руске салате
Рецепт је 1860. године осмислио професионални кувар Луцијен Оливије. Руска или Оливије салата је једна од најпознатијих у целом свету, а рецепт је свима познат. Постоји мрсна и посна верзија руске салате и не зна се која је укуснија, а данас многи покушавају да јој побољшају укус додајући неке састојке за које се често испостави да су сувишни. Тајна савршено укусне руске салате крије се у правилно исецканом поврћу, као и додатку јогурта.
Исецкајте поврће једнаке величине
Можда делује чудно, али ако желите да руска салата буде укуснија, потребно је да поврће исечете тако да буде исте величине или бар приближне. Зрно грашка је права величина.
Како се додају јаја
Руска салата уме да буде тешка за стомак, а за то су углавном крива жуманца и мајонез. Саветујемо вам да користите само беланца и салата ће одмах бити лакша за стомак, али и за нијансу укуснија.
Избаците мајонез
Као што смо малопре поменули мајонез руску салату чини тешком, па предлажемо да га замените грчким јогуртом.
БОНУС ВИДЕО
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ