Ово је најлакши рецепт за чувену руску салату, а најбоље од свега је што нема пуно сецкања и печења или кувања пуно поврћа
Празници нам стижу и свака домаћица жели да се покаже као врхунска куварица. Оно што је незаобилазно на новогодишњој трпези су руска салата и печење, а ако се придржавате Божићног поста, предлажемо вам да направите посну руску салату. Може да се служи и као намаз, као прилог уз месо, рибу... Руску салату је први пут направио руски кувар француског порекла Луцијен Оливије. Служила се у познатом московском ресторану и брзо је постала хит. Добила је име по њему, Оливије, а он је оригинални рецепт однео са собом у гроб. Многи се труде да што верније направе руску салату, а један рецепт је посебно одушевио све на друштвеним мрежама. Реч је о руској салати са додатком јабуке у коју се сви куну. Ми вам данас предлажемо да испробате ову са говедином, а ако избаците шаргарепу салата ће бити много укуснија.
Састојци:
- 200 г говедине
- 2 кромпира
- 7 јаја
- 4-5 киселих краставаца
- 100 г грашка
- мајонез
Рецепт за руску салату са говедином:
Припремите поврће и месо за руску салату
Месо скувајте, а када се охлади ситно га исецкајте. Кромпир добро оперите и са све љуском га умотајте у алу фолију, па пеците у рерни на 200°Ц. Готово кромпир оставите да се охлади, па скините љуску и исецкајте. Јаја скувајте и такође исецкајте, као и кисели краставац.
Помешајте састојке
У посуди помешајте исечено месо, јаја, кромпир и кисели краставац, па додајте скувани грашак (може и из конзерве). Ако желите можете сами да направите кисели краставац лако и брзо. Посолите и побиберите, а онда додајте и мајонез, па све лепо промешајте. Ако желите у салату додајте шаргарепу, али много је укуснија без ње.
Сервирајте руску салату
Пронађите 2 округла облика различите величине, па већи ставите на тацну и сипајте руску салату. Поравнајте, па преко ставите мањи калуп и сипајте остатак руске салате. Скините обруч и салата је спремана. Можете је додатно украсити сецканим першуном.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ