Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Рецепт за РУСКУ САЛАТУ СА ГОВЕДИНОМ: Незаобилазна на празничној трпези

Ово је најлакши рецепт за чувену руску салату, а најбоље од свега је што нема пуно сецкања и печења или кувања пуно поврћа

1703761102_shutterstock_2259750707.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Празници нам стижу и свака домаћица жели да се покаже као врхунска куварица. Оно што је незаобилазно на новогодишњој трпези су руска салата и печење, а ако се придржавате Божићног поста, предлажемо вам да направите посну руску салату. Може да се служи и као намаз, као прилог уз месо, рибу... Руску салату је први пут направио руски кувар француског порекла Луцијен Оливије. Служила се у познатом московском ресторану и брзо је постала хит. Добила је име по њему, Оливије, а он је оригинални рецепт однео са собом у гроб. Многи се труде да што верније направе руску салату, а један рецепт је посебно одушевио све на друштвеним мрежама. Реч је о руској салати са додатком јабуке у коју се сви куну. Ми вам данас предлажемо да испробате ову са говедином, а ако избаците шаргарепу салата ће бити много укуснија. 

Састојци:

  • 200 г говедине 
  • 2 кромпира 
  • 7 јаја 
  • 4-5 киселих краставаца 
  • 100 г грашка 
  • мајонез

Рецепт за руску салату са говедином:

Припремите поврће и месо за руску салату

Месо скувајте, а када се охлади ситно га исецкајте. Кромпир добро оперите и са све љуском га умотајте у алу фолију, па пеците у рерни на 200°Ц. Готово кромпир оставите да се охлади, па скините љуску и исецкајте. Јаја скувајте и такође исецкајте, као и кисели краставац.

Помешајте састојке 

У посуди помешајте исечено месо, јаја, кромпир и кисели краставац, па додајте скувани грашак (може и из конзерве). Ако желите можете сами да направите кисели краставац лако и брзо. Посолите и побиберите, а онда додајте и мајонез, па све лепо промешајте. Ако желите у салату додајте шаргарепу, али много је укуснија без ње.

Сервирајте руску салату

Пронађите 2 округла облика различите величине, па већи ставите на тацну и сипајте руску салату. Поравнајте, па преко ставите мањи калуп и сипајте остатак руске салате. Скините обруч и салата је спремана. Можете је додатно украсити сецканим першуном.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas