Током година направљена је велика разлика између органиских и неогранских производа, све више се о томе говори.
Сматрало се да је један од критеријума за одабир органског поврћа и воћа облик плода. Ако су сви парадајзи једнаке величине и боје, највероватније су “прскани”.
Шеф кухиње једног познатог ресторана каже да је нешто друго пресудно. Један врло једноставан трик открит ће да ли су органски или не.
Прочитајте још: Одличан и једноставан трик: Како да вам зелена салата остане свежа (ВИДЕО)
- Лагано руком притисните парадајз. Ако и поред притиска остаје чврст, и ако су сви у гајбици такви, 100 посто су кориштене хемикалије у узгоју. Прави „домаћи“ парадајз ће мало да омекша када га притиснете - открио је кухар.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ