Сода бикарбона у домаћинству има безброј примена: од чишћења куће, освеживања одеће до припреме роштиља.

Листа кулинарске припреме је тек изненађујуће дуга, а најпознатија употреба је као замена прашка за пециво.
Прочитајте још: Како да искористите АВОКАДО на најбољи могући начин? Више неће моћи да вам пропадне
Представљамо вам пет кухињских трикова са содом бикарбоном!.
1. Замена за прашак за пециво
Једна кашчица соде бикарбоне мења две кашчице прашка за пециво. Такође, може заменити и квасац тако што се помеша са лимунском киселином у једнаким размерама, што уз додатак брашна даје тесто које се брзо диже.
2. Прање воћа и поврћа
Помоћу соде бикарбоне можете очистити воће и поврће од свих нечистоћа, пестицида и потенцијалних бактерија. Једноставно потопите воће у посуду са хладном водом у коју сте ставили 3 кашике соде бикарбоне, пустите да одстоји једно десетак минута. Након тога исперите водом и ваше јело је спремно за безбедну употребу.
3. Спас за прекисела јела
Уколико сте прекиселили неко јело попут соса од парадајза или сте ставили превише сирћета у салату, довољан је прстохват соде бикарбоне да смањите киселост и спасете ваше јело!
4. Мекше месо
Ако спремате месо на роштиљу, како бисте га омекшали натрљајте га содом бикарбоном. Пусите га да одстоји 3-5 сати у фрижидеру. Након тога га исперите, зачините и ставите на роштиљ.
5. Отарасите се мириса на рукама од кувања
Уз помоћ магичне соде бикарбоне можете се решити непријатног мириса белог лука или рибе са руку. Једноставно, уместо сапуна при прању рука употребите две кашчице соде бикарбоне.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУК