Традиционални колач који ћете обожавати

Неодољива торта која је освојила непца људи широм планете, прави се лакше него што изгледа.
Састојци:
За коре:
- 100 г путера
- 80 г меда
- кашичица прашка за пециво
- 450 г брашна
- 3 јаја
- 150 г шећера
За крем:
- 500 г киселе павлаке
- 240 мл слатке павлаке
- 200 г шећера у праха
- екстракт ваниле
Припрема:
Загрејте рерну на 180 степени.
Умутите жицом јаја са шећером док смеса не постане пенаста па додајте путер и мед. Кувајте на пари док се путер потпуно не истопи. Постепено додајте брашно и прашак за пециво и мешате тесто варјачом.
Преспите тесто на површину посуту брашном и поделите га на 8 једнаких делова које ћете обликовати у лоптице. Сваку развуците оклагијом и уз помоћ калупа направите кругове, па избоцкајте виљушком.
Ставите их једну по једну да се пеку у рерни око 7-8 минута, док не добију златну боју. На крају испеците и остатке теста, па их измрвите кад добију златну боју.
За крем помешајте слатку павлаку, екстракт ваниле и шећер и умутите миксером. Умешајте киселу павлаку.
Ставите прву кору на тањир па је премажите филом, понављајте тако до утрошка материјала, а вишком фила премажите целу торту. На крају торту поспите измрвљеним остацима коре и оставите у фрижидеру преко ноћи.
Пријатно!