Грожђе пре јела треба темељно опрати.
Грожђе је једно од воћа које има највећу концентрацију пестицида на себи. У неким случајевима, пестициди се могу задржати на грожђу, чак и након прања.
Ово повећава ризик од излагања хемикалијама које нису добре за здравље организма, зато га треба адекватно и темељно опрати.
Прање грожђа сирћетом
Сирће је једна од адекватних намирница за прање грожђа. Важно је да сачекате са прањем грожђа уколико не планирате да га поједете, то ће спречити додатну влагу да убрза процес пропадања.
Прочитајте још: Када кувамо јаја правимо једну грешку: Направите их на најбољи начин
Потапање грожђа у сирћету и води
Помешајте раствор воде и сирћета. Ово је најефикаснија концентрација за уклањање бактерија и пестицида.
Ставите грожђе у воду и раствор сирћета и пустите да одстоје 5-10 минута. Након тога исперите сваки грозд посебно хладном водом. Овај процес ће испрати заостале бактерије или остатке и такође отклонити укус сирћета.
ПРАТИТЕ НАС НА ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ