Grožđe pre jela treba temeljno oprati.
Grožđe je jedno od voća koje ima najveću koncentraciju pesticida na sebi. U nekim slučajevima, pesticidi se mogu zadržati na grožđu, čak i nakon pranja.
Ovo povećava rizik od izlaganja hemikalijama koje nisu dobre za zdravlje organizma, zato ga treba adekvatno i temeljno oprati.
Pranje grožđa sirćetom
Sirće je jedna od adekvatnih namirnica za pranje grožđa. Važno je da sačekate sa pranjem grožđa ukoliko ne planirate da ga pojedete, to će sprečiti dodatnu vlagu da ubrza proces propadanja.
Pročitajte još: Kada kuvamo jaja pravimo jednu grešku: Napravite ih na najbolji način
Potapanje grožđa u sirćetu i vodi
Pomešajte rastvor vode i sirćeta. Ovo je najefikasnija koncentracija za uklanjanje bakterija i pesticida.
Stavite grožđe u vodu i rastvor sirćeta i pustite da odstoje 5-10 minuta. Nakon toga isperite svaki grozd posebno hladnom vodom. Ovaj proces će isprati zaostale bakterije ili ostatke i takođe otkloniti ukus sirćeta.
PRATITE NAS NA INSTAGRAMU i FEJSBUKU