Заиста нема ништа боље од припремања вечере за целу породицу. Али шта се дешава када посегнете у ормар за својом кутијом са презлама, а она је празна? Наоружани овим генијалним заменама за презле, никада нећете морати да бринете да ли ће вам понестати
Ове осушене мрвице хлеба су кључни састојак многих рецепата. Оне додају хрскавост јелима, а у неким рецептима делују и као везивно средство.
Прочитајте још: Списак ЗАЧИНА које обавезно морате да имате у кухињском креденцу и замрзивачу
Али ако вам понестане, постоји много основних намирница које се могу фино згњечити да би опонашале хрскаву текстуру презле купљене у продавници, а оне су савршено платно за мноштво додатака укуса: лимунова кора, свеже или сушено биље,.
Ево које су најбоље замене за презле:
Овсене пахуљице:
Овас је савршена замена за презле које су у улози да повежу нека јела, као што су например млевена меса. Иако нису идеалне за хрскави завршницу, они додају праву количину текстуре како би повезали састојке, па чак и јаја и тестенину.
Тортиља чипс:
Ово је одлична замена за традиционалне хлебне мрвице без глутена. Можете користити ове хрскаве мрвице за премазивање пилећих котлета и рибљих филета, или можете пресавити здробљени чипс од тортиље у мешавину месних ћуфтица. Само запамтите да у овом случају не стављате со у јело јер су тортиље саме по себи слане.
Обичан чипс од кромпира:
Тражите још један хрскави избор без глутена. Здробљени чипс даје додатни укус јелима, па можете користити чак и чипс са вашим омиљеним укусима. И да ли сте се икада питали шта да радите са измрвљеним чипсом на дну кесице који је тешко појеси? Одвојите га за презле.
Орашасти плодови:
Здробљени орашасти плодови вечери дају додатни укус и хранљиве материје. Бадеми, ораси или индијски орашчићи ће створити корицу препуну укуса за рибу или пилетину. Ово је чак и здрава замена за презле јер су орашасти плодови извор различитих витамина и минерала.
Семенке
Још једна здрава замена за презле. Најбоље замене су семенке сусама и сунцокрета јер имају благ и леп укус, а пружају дивну текстуру јелима.
Пармезан
Пармезан је савршена подлога и састав је многих рецепата. За разлику од других сирева, пармезан се неће у потпуности отопити, тако да ће протеини у њему резултирати хрскавом, сирнатом, сланом кором.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ