Колико пута вам се догодило да после спремања јела са купусом не знате шта да радите са остатком овог поврћа?
Немојте га бацати јер се може искористити, рецимо, за спремање пите с печуркама, а одлично иде и у комбинацији с млевеним месом, када правите слане кнедле од теста.
Прочитајте још: Како брзо одмрзнути месо, поврће и воће?
Вишак купуса увек можете ставити у сендвич, бургер и хот-дог или га спремите као салату. Слатки купус зачините млевеним кимом, ароматичним сирћетом, уљем од бундеве и помешајте с изренданом шаргарепом и другим сезонским поврћем, а онај укисељени је довољно само да зачините маслиновим уљем и кимом.
Списак јела од купуса је дугачак...
Вишак киселог и свежег купуса искористите и за припрему јела као што су босански лонац, мађарски секели гулаш и пољски бигос. Листове овог поврћа кувајте на лаганој температури с разним врстама меса, зачините остацима зеленог поврћа, парадајза, махунарки и исушеним месом.
Прочитајте још: Банане за ДОРУЧАК? Зашто ви ипак требало да размислимо?
Мусаки од млевеног меса и кромпира ред листова купуса даће посебну арому. Од свежег купуса припремите здрав сок, а расол од киселог купуса добар је код мамурлука као и за мршављење и јачање имунитета.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ