Koliko puta vam se dogodilo da posle spremanja jela sa kupusom ne znate šta da radite sa ostatkom ovog povrća?
Nemojte ga bacati jer se može iskoristiti, recimo, za spremanje pite s pečurkama, a odlično ide i u kombinaciji s mlevenim mesom, kada pravite slane knedle od testa.
Pročitajte još: Kako brzo odmrznuti meso, povrće i voće?
Višak kupusa uvek možete staviti u sendvič, burger i hot-dog ili ga spremite kao salatu. Slatki kupus začinite mlevenim kimom, aromatičnim sirćetom, uljem od bundeve i pomešajte s izrendanom šargarepom i drugim sezonskim povrćem, a onaj ukiseljeni je dovoljno samo da začinite maslinovim uljem i kimom.
Spisak jela od kupusa je dugačak...
Višak kiselog i svežeg kupusa iskoristite i za pripremu jela kao što su bosanski lonac, mađarski sekeli gulaš i poljski bigos. Listove ovog povrća kuvajte na laganoj temperaturi s raznim vrstama mesa, začinite ostacima zelenog povrća, paradajza, mahunarki i isušenim mesom.
Pročitajte još: Banane za DORUČAK? Zašto vi ipak trebalo da razmislimo?
Musaki od mlevenog mesa i krompira red listova kupusa daće posebnu aromu. Od svežeg kupusa pripremite zdrav sok, a rasol od kiselog kupusa dobar je kod mamurluka kao i za mršavljenje i jačanje imuniteta.
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU