Са одлагањем хране у замрзивач треба бити опрезан
Чини се да храна коју одложимо у замрзивач може вечно тамо да стоји. Међутим, стручњаци објашњавају да са дужином замрзавања намирница треба бити опрезан.
Према мишљењу стручњак америчког Министарства здравља (ФоодСафетy.гов), пилетина (батаке, прса. крилца) може стајати у замрзивачу до 9 месеци, а цело пиле може и до годину дана:
- Ипак, обично за неких два месеца видимо промене у текстури и укусу пилетине - истиче Томас Тилака Калб, главни кувар Агнес Рестаурант&Цхеесерy.
Судећи према речима овог кувара, сирова пилетина, уколико је добро умотана и правилно ускладиштена, може стајати у замрзивачу готово неограничено дуго:
- Али никада ништа не желите да замрзнете на дуже од два месеца. Након тога, приметићете велику деградацију укуса и текстуре - поново је нагласио.
Са овим мишљењем сложио се и др Брајан Квок Ле:
- Све док пилетина није контаминирана и с њом се исправно руковало пре замрзавања, неограничено је дуго сигурна за јело након смрзавања - надовезао се он, али је и напоменуо да ће смрзнута пилетина и остала живина у замрзивачу бити најсвежија током прва два до три месеца.
Бонус видео:
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ