Пиринач је одличан прилог многим јелима
Смеђи или бели пиринач основна су намирнциа многих јела, а неколико ствари ће вам помоћи да буде савршеног укуса.
Прокувајте воду и посолите
Након што исперете пиринач, сипајте свежу воду (за сваку шољу пиринча користите 1 и ¾ шоље воде) у велику шерпу са поклопцем. Пустите да прокључа, а онда помешајте једну кашичицу соли.
Најбоље је да користите дрвену кашику и да се трудите да не мешате превише јер то може да узрокује да пиринач постане лепљив.
Затворите шершу и динстајте
Уверите се да поклопац добро пристаје шерпи. Смањите температуру на најнижу вредност. Пустите да се пиринач крчка нешто мање од 20 минута, а затим склоните са ватре и оставите да се пиринач пари у лонцу још 5 минута, пише Реал Симпле.
Коришћење виљушке
Непосредно пре послуживања, пиринач лагано измешаје виљушком како бисте одвојили зрна.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ