Научите како се правилно додаје запршка у јело и направите га као професионалац.
Српске домаћице често користе запршку када припремају јела на кашику, али исто тако и када се спремају чорбе, месо у сосу... Запршка се углавном прави од брашна и уља/воде, али постоје и рецепти за запршку од брашна и павлаке за кување, која свако јело чини кремастијим. Такође, многе домаћице додају и слатку паприку у запршку.
Ако и ви спадате у ону групу која често користи запршку, али вам се углавном дешава да остану грудвице, саветујемо вам да примените овај трик.
Сигурно сте се запитали зашто неким домаћица јела уопште немају грудвице - е па тајна је у томе што оне додају сос у брашно, а не брашно у сос. Док сипате сос морате брзо да мешате и тако ћете осигурати да сигурно нема грудвица. Наш савет је да прво направите запршку, па тек онда да додате састојке за јело које спремате.
(Ствар укуса)
БОНУС ВИДЕО
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ