Кувари су коначно открили тајну како да грашак буде густ без запршке
Тајни састојак грашку даје посебан шмек и чини га гушћим него иначе. У питању је припрема са мирођијом. Лагано је за стомак, здраво и укусно, а није вам потребна никаква посебна кулинарска вештина да бисте га скували.
Састојци:
- 500 г грашка
- 500 г свињског меса (може и пилетина)
- 1 црни лук
- 1 празилук (по жељи)
- 1 шаргарепа
- 1 кромпир
- 3 чена белог лука
- 1 кесица инстант крем чорбе од грашка
- суви биљни зачин, бибер
- 1 кашичица слатке млевене паприке
- мало мирођије
- 2 кашике кечапа
- 1 кашичица сувог влашца (по жељи)
Припрема:
Пропржите исецкан црни лук и празилук и посолите. Додајте месо исецкано на коцкице. Зачините сувим биљним зачином, бибером и слатком млевеном паприком. Ако желите, можете да додате и туцану љуту паприку и влашац.
Када се месо мало упржило, убаците ситно сецкан кромпир, шаргарепу и бели лук. Промешајте, па додајте грашак и опет промешајте. Додајте мало мирођије, мало кечапа и налијте водом.
Поклопите и кувајте на тихој ватри.
Направите супу са топлом водом и додајте мало мирођије, па и њу налијте у грашак. Кувајте отприлике 30-45 минута.
(Б92)
БОНУС ВИДЕО:
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ