У неколико потеза направите савршену запршку
Много пута када правите запршку, догоди се да вам остану грудвице, које умеју баш да вам покваре припрему јела. Професионални кувари, открили су трикове, како да омиљено јело запржите без икаквих проблема.
Прочитајте још: Очистите КУВАЛО ЗА ВОДУ од накупљених минерала и наслага: Направите једноставну смесу
Пржење:
Искусни кувари увек прво прже брашно у добро загрејаном тигању без додавања путера. Посуда мора бити потпуно сува. Брашно пржите док не промени боју, али водите рачуна да вам не загори.
Додавање воде:
Брашно разблажите у малој количини вреле воде. Када је вода врућа, а ви додате брашно и добро промешате, гарантовано неће бити грудвица, преноси сајт стварукуса.
Додавање у сос:
Никада немојте ођедном све да сипате у јело или сос, јер се тако неће равномерно распоредити. Сипајте по мало и на више страна, па промешајте колико можете.
БОНУС ВИДЕО:
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ