Oglas
· · Komentari: 0

KAKO ISPEĆI PRASETINU U RERNI? Recept za hrskavo i sočno novogodišnje pečenje

Uz ovaj jednostavan recept, vaše novogodišnje praseće pečenje biće savršeno sočno i hrskavo, baš kao iz pečenjare!

1734774029_ce99f0959ca9f3fbc6099260f5bc08ced0822a20.jpg
Foto: Shutterstok
Oglas

Nova godina je vreme kada se porodice okupljaju, domovi sjaje u prazničnom duhu, a trpeze obiluju omiljenim specijalitetima.

Među njima, praseće pečenje zauzima posebno mesto, ali mnogi smatraju da je izazovno postići sočnost i hrskavost kao u pečenjarama. Uz ovaj jednostavan recept, to više neće biti problem - uživaćete u pečenju koje će oduševiti sve goste.

Sastojci:
komad prasećeg mesa po izboru (but, plećka) od 3-5 kg
45-75 g soli (na 1 kg mesa ide 15 g soli)
1 konzerva piva
voda
dve drvene letvice

Priprema:
1. Operite meso sa svih strana, a zatim ga osušite kuhinjskim ubrusom. Posolite meso ravnomerno sa potrebnom količinom soli i ostavite ga u frižideru najmanje pet sati da se iz mesa ukloni višak tečnosti.

2. Na veliki pleh postavite dve drvene letvice, a preko njih položite meso tako da ne dodiruje dno pleha. Sipajte dva prsta vode u pleh i stavite ga u rernu prethodno zagrejanu na 100 stepeni.

Oglas

3. Pecite meso na istoj temperaturi, u zavisnosti od veličine, pet do sedam sati. Nakon toga, izvadite pleh iz rerne, povećajte temperaturu na 250 stepeni i prelijte meso sa 50 ml piva.

4. Vratite meso u rernu i na svakih 15 minuta ga prelivajte sa istom količinom piva. Pecite ukupno 45 minuta dok korica ne postane savršeno hrskava.

5. Pečenje ostavite da se malo ohladi, a zatim ga isecite na komade željene veličine.

Ovako pripremljeno praseće pečenje biće glavni hit novogodišnje večeri, uz nezaobilaznu rusku salatu i druge praznične specijalitete.

Prijatno!

Oglas

(Kurir)

 

BONUS VIDEO

 

Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas