Тестенину многи обожавају и често се налази на дневном менију.
Свако од нас има одређене навике приликом припремања тестенине. У неке смо толико уверени да их примењујемо сваки пут када спремамо макароне или шпагете. Међутим, шта је према речима кувара тачно, а шта није.
Како се спрема укусна тестенина?
Додавање уља у кључалу воду спречава лепљење?
Нетачно. Уље би могло да спречи пенушање воде, али неће да спречи да се се тестенина залепи. Да би макароне или шпагете биле одвојене, уверите се да вода брзо кључа, повремено промешајте тестенину док се кува и помешајте је са сосом одмах након што је процедите..
Прочитајте још: НЕ ЖЕЛИТЕ ДА СЕ ЛЕТО ЗАВРШИ? У Хургади и Дубаију је лето током ЦЕЛЕ године
Требало би да исперите тестенину након што сте је процедили?
Нетачно. Желите да ваша тестенина буде благо скробаста (то јест, лепљива и укусна), тако да сос остане залепљен за сваки резанци и ефикасно га премаже. Испирање ће вам оставити мање укусне тестенине и воденасту текстуру.
Врелу воду увек треба посолити?
Истина. Тестенине ће бити благе ако се кувају без соли. Додајте најмање 1 кашику по килограму тестенине у врелу воду.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ