Не иду увек у фрижидер
Људи имају различита мишљења о томе како чувати парадајз, али сви желе исти резултат: свеж, сладак, киселкаст парадајз за јело и кување што је дуже могуће. Без обзира да ли парадајз користите за брз гаспачо, обилан, споро куван парадајз сос или их једете као јабуке, морате да знате како да их чувате да би били спремни за употребу. Наставите да читате да бисте сазнали све о томе како правилно складиштити парадајз.
Како чувати парадајз
Ако парадајз још није зрео, најбоље га је чувати на полици неколико дана док не сазре. Знаћете да је зрео када буду мирисан и благо мекан на додир. Када сазре, или их конзумирајте или их ставите у фрижидер да сачувате свежину. Зрели парадајз може да остане свеж у фрижидеру око две недеље.
Прочитајте још: Зашто НИКАД не би требало да држите ЈАЈА у вратима од фрижидера? Уз ОВАЈ савет остаће свежа дупло дуже
Можете ли чувати парадајз у фрижидеру?
Укратко, да, парадајз можете чувати у фрижидеру, али важно је узети у обзир зрелост парадајза. Хлађење прекида процес зрења, а нико не жели да једе зрнаст, благ, незрео парадајз. Ако незрели парадајз ставите у фрижидер, остаће такви - никад тако укусни као што су могли да буду. Ако одаберете или успете да купите савршено зрео парадајз, или га поједите или охладите.
Што се тиче презрелог парадајза, обавезно га ставите у фрижидер да бисте успорили њихово кварење, и имајте на уму да можете да користите мекани, презрели парадајз за сосове од парадајза.
Прочитајте још: Ако одсечете БУЂ СА ХЛЕБА, да ли је онда безбедан за јело? Докторка открила ИСТИНУ, ево да ли смо били у заблуди
Како чувати нарезан парадајз
Пошто кожица штити "месо", најбоље је да парадајз чувате целе за складиштење, али ако се нађете са остатком парадајза који је исечен, постоји начин да дуже остане свеж. Једноставно покријте исечену страну пластичном фолијом чврсто и лабаво умотајте неисјечену страну. Ставите парадајз на мали тањир исеченом страном надоле и ставите га у фрижидер. Овако ускладиштен, парадајз исечен на кришке ће трајати неколико дана.
БОНУС ВИДЕО: