Да вам пиринач не би био сув или гњецав, придржавајте се ових правила
Пиринач је један од најукуснијих и најтраженијих прилога. Његова припрема је изузетно брза и једноставна.
Тако већина мисли, а онда се догоди да он буде или превише сув, или превише воденаст. Дакле, у чему је ствар ако је припрема толико једноставна?
Постоји неколико цака које знају оне најискусније домаћице и, наравно, професионални кувари, а захваљујући којима ће пиринач бити савршено скуван.
Када су у питању састојци, поред самог пиринча, најважнији су бујон и путер, јер, уколико пиринач будете припремали са њима, свако зрно ће бити идеално скувано.
Међутим, ако вам је потребан само кувани пиринач, свакако је најбитнија количина воде коју сипате, односно у којој се он кува.
Грешите уколико мислите да је за сваку сорту пиринча исто, јер није - свака има другачије пропорције. Примера ради, дуго зрно пиринча се кува 20 минута, а на 200 грама иде 450 мл воде. Уколико користите кратко зрно, на 200 грама сипајте 400 мл воде, док ће вам за 200 грама браон пиринча бити потребно 500-600 мл воде.
Оно што је такође јако битно јесте да за кување пиринча користите шерпу са дебелим дном за кување и, наравно, да зачинима побољшате укус.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ