Од начина на који их складиштите, зависи да ли ће очувати све корисне елементе
Малине су многима омиљено воће због неодољиво слатко-киселкастог укуса. Од њих се праве џемови, слатко и сокови, а дају посебну арому и пунији укус многим посластицама.
Замрзавањем се чувају сви витамини, а уз неколико једноставних корака очуваћете целе плодове и све оно здраво у њима.
Прочитајте још: Продужите ХЛЕБУ свежину уз мали трик, а није одлагање у замрзивач
Прво што треба да урадите јесте да направите селекцију - одвојте здраве плодове без оштећења од оних који су почели да труле. Водом их оперите, а потом оставите да се осуше. Пажљиво поређајте малине на плех који може да стане у замрзивач.
Оставите их у замрзивачу 7-8 сати док с епотпуно не заледе. Након тога их пребаците у чисте кесе, које ћете затворити и из њих избацити ваздух. Потом их вратите у замрзивач, водећи рачуна да преко њих не стављате ништа тешко.
Бонус видео:
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ