Сви волимо да у току дана поједемо шаку сувих шљива, брусница, кајсија... Наравно, сигурно је ово исправна одлука, јер је на крају крајева то само воће, које је много боље од чоколаде.
Али, да је ли могуће да живимо у незнању и да суво воће у ствари није добро за нас?
Зашто није добро?
Сушено воће је у основи свеже воће коме је одузета сва вода. Због уклоњене воде сваки комад воћа је знатно мањи, што значи да би морали да једемо много више сушеног ако желимо да постигнемо исти осећај ситости као са свежим.
Прочитајте још: Седам НАЈВЕЋИХ З.АБЛУДА о маслиновом уљу
Размислите на овај начин: У чашу можете да ставите много више сувог него свежег грожђа. А мит да суво воће садржи много више шећера од свежег услед дехидрације никако није тачан. Једноставно ћете конзумирати више воћног шећера из шољице сувог грожђа него из шоље свежег, јер много више сувог воћа може да стане у чашу. Сасвим логично.
Прочитајте још: ГЕНЕТСКИ модификовано воће је лепо обележено ОВИМ БРОЈЕМ
Зашто јесте добро?
То је и даље много здравија опција за ужину од чипса и чоколадних колачића. Здраве калорије и влакна одмах дају енергију, па спортисти често узимају суво воће за време тренинга. Укратко, ако суво воће једете умерено - препоручена порција је четврт шоље - и купите га без додатног шец́ера, бићете у прилично доброј форми.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ